Ajankohtaista

29.7. alkaen kis­ko­bus­si­rei­teille myyntiin myös bus­siyh­teyk­siä

Tuomme 29.7. alkaen osalle kiskobussireiteistä myyntiin erillisellä lipulla bussiyhteyksiä matkustusmukavuuden parantamiseksi.

Kiskobussit liikennöivät sähköistämättömillä rataosuuksilla, joilla ei voi ajaa sähkömoottorijunilla. Kiskobusseja kulkee reiteillä Pieksämäki–Joensuu–Nurmes, Iisalmi–Ylivieska, Savonlinna–Parikkala. Tampere–Keuruu sekä Jyväskylä–Seinäjoki. Iisalmi-Ylivieska radan sähköistys on valmis, mutta kyseisellä välillä kulkee toistaiseksi vielä kiskobussi.

Kiskobussissa on rajallisesti tilaa eikä mahdollisuutta varata tiettyä istumapaikkaa. Aikaisemmin jos kiskobussiin oli ostettu paljon lippuja, on kiskobussin lisäksi tilattu bussi, mutta tietoa ei ole näkynyt asiakkaidemme lipuissa. Tämä on ollut asemalla hämmentävää, kun kiskobussiin ostetusta lipusta huolimatta asemalla on ohjeistettu siirtymään bussin kyytiin.

Mikä muuttuu?

Uudistuksen myötä, jos kiskobussiin on ostettu paljon lippuja, tuomme ruuhkaisimmille reiteille 29.7. alkaen myyntiin myös bussiyhteyden. Bussit ovat tavalliseen tapaan myynnissä vr.fi:ssä ja VR Matkalla -sovelluksessa. Tarkemmat tiedot ostamastasi bussiyhteydestä näet matkalipustasi. Bussin lähtöpaikka taas näkyy lähtöasemasi sivulla osoitteessa vr.fi/asemat. Bussien reitit ja aikataulut ovat suunniteltu siten, että ehdit myös vaihtoyhteyteen.

Toisinaan kiskobussi voi kuitenkin olla loppuunmyyty, eikä bussiyhteyttä ole saatavilla. Tällöin voit ostaa lipun seuraavaan tarjolla olevaan yhteyteen. Matkustusmukavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi, 29.7. alkaen yhdessä kiskobussissa voi kuljettaa enintään kahta polkupyörää.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7. – tietoa poikkeusjärjestelyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alka…

Lue juttu

Ajankohtaista

Turun rautatieasema muuttaa Logomoon 5.8.2024

Turun päärautatieasema muuttaa elokuussa uusille Logomon siltaan yhdistetyille junalaitureille. Aluksi uusilla laitureilla pysähtyvät Tampereen j…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu