Aktuellt

Från och med 29.7 säljer vi även buss­för­bin­del­ser till räls­bussrut­ter­na

Från och med den 29.7 börjar vi även sälja bussförbindelser till en del av rälsbussrutterna för att förbättra resekomforten.

Rälsbussarna kör på icke-elektrifierade banavsnitt där man inte kan köra elmotortåg. Det går rälsbussar på rutterna Pieksämäki–Joensuu–Nurmes, Idensalmi–Ylivieska, Nyslott–Parikkala, Tammerfors–Keuru och Jyväskylä–Seinäjoki. Tills vidare går det fortfarande en rälsbuss mellan Idensalmi och Ylivieska, även om banan idag är elektrifierad.

Det finns begränsat med plats i rälsbussen och det går inte att boka en viss sittplats. Tidigare, om många biljetter hade köpts till en rälsbuss, har en buss beställts utöver rälsbussen, men informationen om detta har inte synts på våra kunders biljetter. Detta har orsakat förvirring på stationen, när man trots att man har en biljett till en rälsbuss har på stationen instruerats att stiga på en buss.

Vad förändras?

Om många biljetter har köpts till en rälsbuss kommer vi från och med den 29.7 också att sälja biljetter till en bussförbindelse på de mest trafikerade rutterna. Bussbiljetterna säljs som vanligt på vr.fi och i appen VR Matkalla. Närmare information om bussförbindelsen som du köpt finns på din biljett. Bussens avgångsplats visas på sidan för din avgångsstation på adressen vr.fi/asemat. Bussarnas rutter och tidtabeller är planerade så att du hinner byta till din anslutningsförbindelse.

Ibland kan dock rälsbussen vara slutsåld och det finns ingen bussförbindelse. Då kan du köpa en biljett till nästa tillgängliga förbindelse. För att öka resekomforten och säkerheten kan från och med den 29.7 högst två cyklar transporteras på en rälsbuss.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Åbo järnvägsstation flyttar till Logomo 5.8.2024

Åbo huvudjärnvägsstation flyttar i augusti till de nya tågplattformarna som är anslutna till Logomobron. Till en början stannar tågen som trafike…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln