Aktuellt

Åbo järn­vägs­sta­tion flyttar till Logomo 5.8.2024

Åbo huvudjärnvägsstation flyttar i augusti till de nya tågplattformarna som är anslutna till Logomobron. Till en början stannar tågen som trafikerar mellan Tammerfors och Åbo samt Åbo hamn på de nya plattformarna. Fjärrtågen från Helsingfors riktning till Åbo börjar köra till de nya stationsplattformarna efter att det nuvarande banavbrottet har upphört, före slutet av året.

Adressen till den nya stationen är Tåggatan 9, och det tar cirka 10 minuter att gå från den gamla stationsbyggnaden till den nya.

Tjänster på den nya stationen

I fortsättningen finns Åbo stationstjänster i Logomos lokaler. På stationen finns ett varmt väntrum, ett café, en lunchrestaurang och en biljettautomat.

Stationens öppettider:

mån.–lör. kl. 6.30–21

sön. 7.30–21

(Öppettiderna förblir oförändrade)

När den nya stationen öppnas stängs den gamla stationsbyggnaden, och man söker för närvarande nya användningsområden för stationsbyggnaden. Stationstjänsterna finns endast tillfälligt i Logomo. När parkeringshuset LogoHub är färdigt flyttar stationen till parkeringshusets bottenvåning.

Åbo biltågsstation

I samband med flytten återgår även lastningsplatsen för biltåg i Åbo till sin tidigare plats intill den gamla stationsbyggnaden den 5.8. Den nya adressen till lastningsplatsen är Bangårdsgatan 37. Den tillfälliga lastningsplatsen för biltåg på adressen Vagngatan 4 stängs.

Förbindelserna mellan Åbo och Helsingfors

Det finns ett banavbrott mellan Åbo och Helsingfors, och därför kör fjärrtågen till Kuppis i stället för Åbo huvudjärnvägsstation. När banavbrottet upphör i slutet av året börjar även fjärrtågen mellan Helsingfors och Åbo köra till Logomos nya stationsplattformar.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Från och med 29.7 säljer vi även bussförbindelser till rälsbussrutterna

Från och med den 29.7 börjar vi även sälja bussförbindelser till en del av rälsbussrutterna för att förbättra resekomforten.…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln