Kotikeittiöstä ravintolavaunun ruokalistalle
Marja Mustosen kehittelemät kasvistäytteiset pinaattiräiskäleet voittivat Söisin!-reseptikilpailun ja pääsivät mukaan ravintolavaunun ruokalistalle.
Voittajaresepti on saanut innoituksensa Mustosen perheen yhteisiltä vaellusretkiltä.
– Teemme usein luontoretkiä Utran saarten, Kuhasalon ja Kolin maisemissa omien lasten ja siskontyttöjen kanssa. Halusimme sinne jotain laavulla lämmitettävää helppoa evästä, joka on terveellisempää kuin makkarat. Letut ovat lasten suosikkeja, niitä on nopea tehdä ja ottaa mukaan, ja täytevaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon. Ajattelin, että ne voisivat toimia junassakin, Mustonen kertoo.
Söisin!-kilpailun finaali järjestettiin helmikuussa, ja siihen ylsi neljä kotikokkia kaikkiaan 51 ehdokkaan joukosta. Finaalissa jokaisella kilpailijalla oli tunti aikaa annoksensa valmistamiseen.
Ravintolavaunu on myymälänhoitajana työskentelevälle Mustoselle tuttu ympäristö, sillä hän on aikaisemmin matkustanut usein junalla työpalavereihin Helsinkiin.
– Matkan varrelta tuli kollegoja kyytiin, ja meillä oli tapana tavata ravintolavaunussa. Siellä oli hyvä käydä läpi kuulumisia ennen palavereja ja ruokailla samalla. Kun sain tietää reseptikilpailusta, tuli mieleen, että olisi kivaa kehitellä siihen jokin oma resepti, Mustonen kertoo.
Lisää luettavaa
Top 11 – parhaat vinkit yöjunaan
Tässä hyväksi havaittuja käytännön vinkkejä yöjunassa matkustamiseen, jotta matkasi öisillä raiteilla rullaisi onnistuneesti.
6 vinkkiä yöjunaan lasten kanssa
Yöjunan kyydissä koko perhe matkustaa mukavasti perille. Pitkä matka taittuu huomaamatta touhuten ja hyvien yöunien siivittämänä. Nappaa tästä lapsiperheille suunnatut vinkkimme!
5 syytä kulkea työmatkat junalla
Työmatka edessä? Juna on nopea, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa taittaa työmatkat ympäri Suomen. Junamatka vapauttaa aikaa työnteolle: se mahdollistaa tehokkaan ajankäytön, sekä tilan tehdä ja keskittyä. Lue tästä, miksi työmatkat kannattaa taittaa junalla!