Ajankohtaista

Aloitamme yhteistyön Las­tenkli­ni­koi­den Kummien kanssa: vir­kis­tys­mat­koja po­ti­las­per­heille

Yliopistosairaaloiden lastenklinikat valitsevat potilaistaan perheitä, jotka pääsevät viettämään perheen yhteistä laatuaikaa virkistysmatkalla vastapainona sairaala-arjelle. Mahdollistamme yhdessä Tallink Siljan kanssa nämä perhematkat: Tallink Silja tarjoaa laivaristeilyn ja me huolehdimme perheiden junamatkoista koti- ja satamakaupungin välillä.

Lähikuva, jossa kaksi henkilöä istuvat Ekstra-luokassa ja pitävät toistensa käsistä kiinni.

VR:n, Lastenklinikoiden Kummien ja Tallink Siljan yhteistyö antaa mahdollisuuden lastenklinikoiden potilasperheille viettää yhteistä laatuaikaa virkistysmatkojen muodossa. Elokuusta 2024 alkaen muutamille perheille vuosittain järjestetään mahdollisuus irtiottoon arjesta yhdistetyllä juna- ja laivamatkalla Tukholmaan tai Tallinnaan.

Potilasviihtyvyyden tukeminen on tärkeä osa Kummien työtä. Virkistysmatkat tuovat potilasperheille mukavan mahdollisuuden viettää yhteistä aikaa erilaisessa ympäristössä, ja ne ovat merkityksellinen keino tukea perheiden hyvinvointia laaja-alaisesti. Olemme hyvin kiitollisia yhteistyöverkostolle, jonka avulla voimme mahdollistaa perheille iloisia kokemuksia ja elämyksiä, toteaa Kummien projektipäällikkö Jaana Roos.

Olemme todella iloisia, että voimme osaltamme tarjota piristäviä matkaelämyksiä lastenklinikoiden potilaille ja heidän perheilleen. Suurena yhteiskunnallisena toimijana sosiaalinen vastuu on meille tärkeää ja haluamme olla mukana tukemassa sitä merkittävää työtä, jota Lastenklinikan Kummit tekevät, sanoo Kia Haring, VR:n viestinnästä, yhteiskuntasuhteista ja vastuullisuudesta vastaava johtaja.

”Muutakin ajateltavaa kuin elämä sairauden kanssa”

Outi Kuvajan nelihenkinen perhe sai elokuussa tilaisuuden matkustaa Pieksämäeltä Tukholmaan ja takaisin kotiin.

Matka tuli juuri oikeaan saumaan koko meidän perheelle. Arki nuorimman lapsemme sairauden kanssa oli ollut yli vuoden ajan täynnä huolta ja epätietoisuutta, matkalla saimme kiireetöntä yhteistä aikaa ja paljon uusia kokemuksia sekä muistoja, Outi Kuvaja kertoo.

Osalle Kuvajan perheestä matka oli ensikokemus junalla ja laivalla matkustamisesta. Matkan valmistelua helpotti, että VR ja Tallink Silja tekivät matkavaraukset heidän puolestaan.

Tällainen yritysten yhteistyö mahdollistaa perheille tärkeitä yhteisiä irtiottoja arjesta ja tuo muuta ajateltavaa kuin elämä sairauden kanssa. Toivon, että näitä matkoja pystytään mahdollistamaan perheille jatkossakin. Suuri kiitos kaikille yhteistyötahoille ja lahjoittajille, Kuvaja sanoo.

Lastenklinikoiden Kummit ry on hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastensairaalaa, innovaatiohankkeita ja laitehankintoja, kehitys- ja tutkimustyötä, potilaiden viihtyvyyttä sekä lasten ja nuorten mielenterveyttä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kaukoliikenteen päiväjunia myyntiin alkutalven matkoille ke 28.8.

Julkaisemme kaukoliikenteen päiväjunat ajalle 27.10.–14.12. myyntiin 28.8.2024 klo 10:00.…

Lue juttu

Ajankohtaista

Uudistamme brändiämme – junat saavat uuden ulkoilmeen

Junien uusi, entistä raikkaampi ulkoilme viestii VR:n uudistuvasta brändistä. Ilmeen luomisessa kuunneltiin sekä matkustajien että henkilöstön nä…

Lue juttu

Ajankohtaista

Junaliikenne palaa normaaliksi Helsingin ja Kupittaan välillä 5.8.

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttivat länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6.–28.7. välisenä a…

Lue juttu