News

Aloitamme yhteistyön Las­ten­klinikoiden Kummien kanssa: virk­istys­matko­ja poti­lasper­heil­le

Yliopistosairaaloiden lastenklinikat valitsevat potilaistaan perheitä, jotka pääsevät viettämään perheen yhteistä laatuaikaa virkistysmatkalla vastapainona sairaala-arjelle. Mahdollistamme yhdessä Tallink Siljan kanssa nämä perhematkat: Tallink Silja tarjoaa laivaristeilyn ja me huolehdimme perheiden junamatkoista koti- ja satamakaupungin välillä.

Lähikuva, jossa kaksi henkilöä istuvat Ekstra-luokassa ja pitävät toistensa käsistä kiinni.

VR:n, Lastenklinikoiden Kummien ja Tallink Siljan yhteistyö antaa mahdollisuuden lastenklinikoiden potilasperheille viettää yhteistä laatuaikaa virkistysmatkojen muodossa. Elokuusta 2024 alkaen muutamille perheille vuosittain järjestetään mahdollisuus irtiottoon arjesta yhdistetyllä juna- ja laivamatkalla Tukholmaan tai Tallinnaan.

Potilasviihtyvyyden tukeminen on tärkeä osa Kummien työtä. Virkistysmatkat tuovat potilasperheille mukavan mahdollisuuden viettää yhteistä aikaa erilaisessa ympäristössä, ja ne ovat merkityksellinen keino tukea perheiden hyvinvointia laaja-alaisesti. Olemme hyvin kiitollisia yhteistyöverkostolle, jonka avulla voimme mahdollistaa perheille iloisia kokemuksia ja elämyksiä, toteaa Kummien projektipäällikkö Jaana Roos.

Olemme todella iloisia, että voimme osaltamme tarjota piristäviä matkaelämyksiä lastenklinikoiden potilaille ja heidän perheilleen. Suurena yhteiskunnallisena toimijana sosiaalinen vastuu on meille tärkeää ja haluamme olla mukana tukemassa sitä merkittävää työtä, jota Lastenklinikan Kummit tekevät, sanoo Kia Haring, VR:n viestinnästä, yhteiskuntasuhteista ja vastuullisuudesta vastaava johtaja.

”Muutakin ajateltavaa kuin elämä sairauden kanssa”

Outi Kuvajan nelihenkinen perhe sai elokuussa tilaisuuden matkustaa Pieksämäeltä Tukholmaan ja takaisin kotiin.

Matka tuli juuri oikeaan saumaan koko meidän perheelle. Arki nuorimman lapsemme sairauden kanssa oli ollut yli vuoden ajan täynnä huolta ja epätietoisuutta, matkalla saimme kiireetöntä yhteistä aikaa ja paljon uusia kokemuksia sekä muistoja, Outi Kuvaja kertoo.

Osalle Kuvajan perheestä matka oli ensikokemus junalla ja laivalla matkustamisesta. Matkan valmistelua helpotti, että VR ja Tallink Silja tekivät matkavaraukset heidän puolestaan.

Tällainen yritysten yhteistyö mahdollistaa perheille tärkeitä yhteisiä irtiottoja arjesta ja tuo muuta ajateltavaa kuin elämä sairauden kanssa. Toivon, että näitä matkoja pystytään mahdollistamaan perheille jatkossakin. Suuri kiitos kaikille yhteistyötahoille ja lahjoittajille, Kuvaja sanoo.

Lastenklinikoiden Kummit ry on hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastensairaalaa, innovaatiohankkeita ja laitehankintoja, kehitys- ja tutkimustyötä, potilaiden viihtyvyyttä sekä lasten ja nuorten mielenterveyttä.

More articles

The latest articles

Long-distance day trains for early winter available Wed 28 Aug

Tickets will be available for long-distance day trains for Oct 27 – Dec 14 2024, as the new season is launched for sale on 28 Aug at 10 am.…

Read article

The latest articles

VR renews its brand – trains get a new look

The new, fresher appearance of the trains reflects the renewal of VR’s brand. Both passengers’ and VR employees’ views were considered in creatin…

Read article

The latest articles

Train traffic between Helsinki and Kupittaa will return to normal on August 5

Track work for the Finnish Transport Infrastructure Agency’s Espoo Rail Line project caused a five-week traffic interruption on the west-side Coa…

Read article