Aktuellt

Vi inleder ett samarbete med Barn­kli­ni­ker­nas Faddrar: re­kre­a­tions­re­sor för pa­ti­ent­fa­mil­jer

Universitetssjukhusens barnkliniker väljer bland sina patienter familjer som får tillbringa kvalitetstid tillsammans på en rekreationsresa som motvikt till sjukhusvardagen. Vi möjliggör dessa familjeresor tillsammans med Tallink Silja: Tallink Silja erbjuder kryssningen och vi sköter familjernas tågresor mellan hemstaden och hamnstaden.

Lähikuva, jossa kaksi henkilöä istuvat Ekstra-luokassa ja pitävät toistensa käsistä kiinni.

Samarbetet mellan VR, Barnklinikernas Faddrar och Tallink Silja ger barnklinikernas patientfamiljer möjlighet att tillbringa kvalitetstid tillsammans i form av rekreationsresor. Från och med augusti 2024 får varje år några familjer möjlighet att komma loss från vardagen med en kombinerad tåg- och båtresa till Stockholm eller Tallinn.

Att stödja patienternas trivsel är en viktig del av faddrarnas arbete. Rekreationsresor ger patientfamiljer en trevlig möjlighet att tillbringa tid tillsammans i en annorlunda miljö och är ett viktigt sätt att stödja familjernas välbefinnande på ett övergripande sätt. Vi är mycket tacksamma mot samarbetsnätverket, som gör det möjligt för oss att ge familjerna glada upplevelser, säger Jaana Roos, faddrarnas projektchef.

Vi är väldigt glada över att kunna bidra till att erbjuda uppiggande reseupplevelser för barnklinikernas patienter och deras familjer. Som en stor samhällsaktör är socialt ansvar viktigt för oss, och vi vill vara med och stödja det betydelsefulla arbete som Barnklinikens Faddrar utför, säger Kia Haring, VR:s direktör för kommunikation, samhällsrelationer och ansvar.

”Man får tänka på annat än livet med sjukdomen”

I augusti fick Outi Kuvajas familj på fyra personer möjlighet att resa från Pieksämäki till Stockholm och hem igen.

Resan kom i precis rätt ögonblick för hela vår familj. Vardagen med vårt yngsta barns sjukdom hade varit full av oro och osäkerhet i över ett år, och under resan kunde vi tillbringa lugn tid tillsammans och fick många nya upplevelser och minnen, berättar Outi Kuvaja.

För en del av Kuvajas familj var resan den första erfarenheten av att resa med tåg och båt. Reseförberedelserna underlättades av att VR och Tallink Silja gjorde resebokningarna åt dem.

Ett sådant här företagssamarbete gör det möjligt för familjer att komma loss från vardagen och tänka på annat än livet med sjukdomen. Jag hoppas att dessa resor kan göras möjliga för familjer även i fortsättningen. Ett stort tack till alla samarbetspartner och donatorer, säger Kuvaja.

Barnklinikernas Faddrar rf är en välgörenhetsorganisation som stöder Finlands fem universitetssjukhus barnkliniker, innovationsprojekt och anskaffning av utrustning, utvecklings- och forskningsarbete, patienternas trivsel samt barn och ungas psykiska hälsa.

Mer aktuellt

Aktuellt

Fjärrtrafikens dagtåg för tidiga vinterresor till salu på Ons 28.8

Fjärrtrafikens dagtåg för perioden 27.10–14.12 kommer till salu på 28.8 kl. 10.00.…

Läs artikeln

Aktuellt

Tågtrafiken mellan Helsingfors och Kuppis återgår till det normala den 5 augusti

Banarbeten under Trafikledsverkets projekt Esbo stadsbana orsakade ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga 24.6–28.7. På g…

Läs artikeln

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln